Още за чудото вода

Когато стане дума, колко полезна и нужна е водата, наред с всичките ни убеждения изникват още редица въпроси, а ето и някои от тях.

Ако се питате дали помага водата за отслабване, то отговора категорично е да. За хората с нормално тегло, водата подпомага обмяната на веществата, гори около 100 калории с дневния прием, в резултат на опитите тялото ни да я затопли, когато е с по-ниска температура от стайната.

Много дами се питат дали минералната вода може да ги направи по-красиви. И тук отговорът е да, а сега ще разясним защо. Достатъчният прием на дневната дажба вода, спомага да поддържаме тонуса си и свежестта на кожата. Разбира се ако само се наливате с вода няма да станете по-красиви, но със сигурност ще подобрите множеството функции и процеси в тялото ви, които ще допринесат за по-добър изглед. За хората страдащи от хроничен недостиг на вода, количествата трябва да бъдат прецизно изчислени от лекар. Всички останали здрави и млади хора приемат водата според нуждата си.

Много от жените са чували, че минералната вода съдържа калций, в тези случаи, особено след кли­мактериума нивата на приема й трябва да нарастват. Това ще спомогне за предпазване от остеопороза. Дневната доза трябва да се равнява на 1000 мг калций, а съставът му в минералната вода е над 150 мг на литър.

При възрастните се забелязва често симптома на жажда да намалява до степен да изчезва. Това е в резултат на недотам правилната преценка на мозъка и по-забавените му функции да дава сигнали за жажда. Възрастните хора имат много по-голяма нужда от прием на минерална вода от младите, при които мозъка дава сигнали, когато усеща дехирдатацията.

По време на хранене е препоръчително да се консумира вода. Тя не пречи дори леко разрежда стомашната киселина.

За да следим количествата прием на вода най-лесно можем да го сторим чрез теглото и урината. Когато килограмите ни рязко са спаднали с една нощ, значи тялото ни има нужда от течностите, в частност водата. Ако урината е тъмна също се нуждаем от вода.

За да изградим редовния навик за прием на вода, е добре да поставяме чашата или бутилката на видно място, да изградим навика при ставане от бюрото или други моменти да пием пи чаша вода. За по-разсеяните може да използват дори будилник за подсещане. Повече за водата тук.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment