Модни насоки от Швеция за есента на 2013 г.

След показаното на последното януарско модно ревю в столицата на Швеция – Стокхолм, нямаше как да не напишем няколко реда за видяното. В един градовете, водещи центрове на модата, някои най-успешните световни дизайнери представиха своите първи модели за есента на 2013г. Но даже и малкото, което се показа е обнадеждаващо и интригуващо – най-общо може да се отчете, че стилът е много свеж и модерен , но и с много ретро елементи – любимият на Dressmania. А за хора на които им е писнало от дамски дрехи на райета, блузи  и топове със банални щампи – спокойно, това вече отминава. Насоките за есента са коренно различни и много по-свежи, което ще ви хареса. Но нека да споменем за всичко това накратко:

От показаното там се забелязва, че традиционният в последно време ретро стил е коренно променен. Рокли с падаща талия, модерни през 20-те години на миналият век съчетани с деколте тип 70-те не е чак толкова нова комбинация. Но новият живот който водещите европейски дизайнери са им вдъхнали е наистина спиращ дъха. Цялостната визия която са изградили е много по-секси и блестяща. Ние се влюбихме в нея. Сребърните нишки вплетени в леко доловимите фигури са доста интригуващи. Независимо дали при рокли, панталони или блузи тази тенденция е доста интересна и набира сила. Накратко – съчетанието на функционалността с изящество е комбинирана доста умело при опита за пренос на този ретро стил в близкото бъдеще.

Високите ботуши до коленете, сребристо оцветени ниски ботуши до глезена или бели обувки тип 80-те съчетани с дамска чанта Chanell. Някои от вас сигурно помнят тази мода през недалечното минало, но за всички останали това е нещо ново, което ще бъде отново актуално. По отношение на аксесоарите, се забелязва особено нарастващо влияние на шапката и стилното бижу. При едно умело съчетаване с дрехите, тези аксесоари допринасят и засилват чувството на красотата и цялостния баланс в модната визия. Накрая ще завършим със следното – ключовите модни елементи от близкото минало остават актуални, но те естествено са леко променени. Затова – за да бъдете съвременна и свежа, винаги се интересувайте и четете нашите модни статии относно последните насоки и тенденции по световните модни подиуми.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment