Как да направите топлоизолация и саниране ако не разполагате със средства?

Поставянето на топлоизолация и саниране на сгради изисква сериозни инвестиции и не всеки е в състояние наистина да си го позволи. Ако се налага реално да се направи на цял вход, което е най-доброто истинско решение, за да се постигне идеалния резултат е много трудно всички живущи да осигурят необходимите средства. Затова се налага в някои случаи да се търсят и намерят различни варианти, които да задоволяват всички собственици на сградата. Все повече фирми извършват тези услуги на изплащане, като по този начин вероятно няма да е нужно да внасяте средства предварително, а с течението на времето( месеци, години) ще си връщате задълженията за извършените дейности. Множество хора могат да се възползват от такъв кредит, след ремонта ще спестят от сметки за отопление или охлаждане и да го изплатят без проблем на вноски според доходите си. Те ще могат да се наслаждават на топлина уют и комфорт в своето жилище, без да им се налага да разполагат с цялата сума.

Друг вариант за получаване на средства за топлоизолация и саниране е да кандидатствате за кредит „Енергийна ефективност“. Може да не е лесно, защото се изискват много документи, но определено си заслужава отделеното време и “скъсани нерви”. Той се отпуска за голям период от време, обикновено 10 години (възможно е да бъдат и 3, 5 или според договора, който ще сключите). Такъв кредит можете да вземете и за подмяна на дограма, газификация, поставяне на соларни системи и много други. Когато проекта е реализиран успешно на получилите средствата се възстановяват между 20 и 30 процента от направените разходи в зависимост от вида – дали са индивидуални проекти или са такива на няколко живущи в дадена сграда, кандидатстващи по един и същ проект.

Много изгоден вариант е да получите финансиране от фондове по Европейски програми. За тях могат да кандидатстват всички собственици на многофамилни жилища. По този начин за топлоизолация и саниране можете да получите до 50 процента безвъзмездна помощ. Ако не можете обаче, да си осигурите собствени средства, банките ще предоставят кредити с ниски лихви. От всички варианти, които изброихме най-бърз и лесен е да получите услугата на изплащане от специализирана фирма. Другите два са много по-изгодни, но изискват повече време и повече документи.

Можете да четете още полезни и интересни публикации в блога на Izo.bg тук: www.izo.bg/blog

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment