За скрапта, която ни затрупва

Българина е човек, който доста често започва да живее занемарено. Може би бита и икономическата обстановка създават това положение, но ако ние не си помогнем няма кой да ни помогне. Когато се разхождате из квартала сигурно сте забелязали многото стари автомобили, които стоят пред блоковете и освен да заемат място и да ръждясват друга функция не изпълняват.

Това което се случва в другите развити страни с този тип превозни средства е, че те колите се предават за скрап – процес при който старите автомобили биват претопявани и желязото и други елементи от тях биват ползвани повторно.

Ние като отговорно общество трябва да знаем, че предаването на старите превозни средства има три основни предимства:

Първото е: Най-полезното за нас с моментална изгода. Ние ще получим заплащане за стария си автомобил, който не можем да ползваме, като превозно средство. Всяка фирма която вземе автомобила ни за скрап ще бъде доволна и ще изплати уговорената сума на място като дойде да прибере автомобила. Всичко се уговаря по телефона, издават се всички необходими документи за дерегистрация на автомобила пред КАТ и се заплаща на место. На вас не ви се налага да правите нищо.

Второто нещо: Пак с добра изгода за вас е. Свободното място което ще ви освободи автомобила, който вече няма да бъде там където сте свикнали да го гледате. Съседите няма да ви се сърдят. Гледката пред вашия блок, дом или просто дворно място ще бъде почистена и стария автомобил няма да я загрозява. Това предимство не трябва да се пренебрегва в претъпканата градска среда и всяко допълнително свободно парко место би се приело с голяма радост от живущите в района.

Трето: Най-важното но може би всеки го пренебрегва, а това е ПРИРОДАТА. Всяка рециклирана кола спомага за по-малко използване на природата и полезните изкопаеми. По този начин ние спомагаме за по-чист въздух, по чисти планини, по чиста заобикаляща среда. Този начин на живот трябва да ни се наложи, като стандарт и всеки да го спазва за да може планетата да остане едно прекрасно място, където всичко да бъде еко. Само така ще завещаем на нашите деца един свят, който е чист, подреден и красив.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment