Добри новини за летище Стара Загора – инвеститори го правят карго зона

Добри новини за летище Стара ЗагораСпоред актуални новини за Стара Загора китайски инвеститори проявяват интерес към летището на града. На специално насрочена пресконференция областният управител на града Недялко Недялков съобщи, че проектът е приоритет на българското правителство. Целите са за създаване на проектна компания, която да работи в насока за привличане на инвеститор, който да построи карго летище в Стара Загора.

Областният управител е провел среща с главния изпълнителен директор на една от най-големите китайски корпорации Шанхай Строителство Груп Ко ‘’SFECO’’ г-н Дзян. На срещата е заявен интерес към реализацията на значими и големи инфраструктурни проекти на територията на страната.

Инвеститорите от Китай имат значим интерес към обекти с републиканско значение. Изграждането на тунели, пътища, пристанища и летища. От своя страна областният управите на града на липите г-н Недялко Недялков представи пред делегацията трите големи инфраструктурни проекта засягащи област Стара Загора.

Според данните посочени в различни вестници и новини за Стара Загора това са изграждането на тунел под Шипка и нови енергийни мощности в комплекс „Марица изток“ и строежа на новото летище.

Китайската корпорация „SFECO” има годишен оборот от над 26 млр. евро. Построила е над 300 небостъргача, сред които и Шанхайският търговски център имащ над 400 м. височина и Шанхай тауър с 623 м, който се очаква да бъде завършен до 2015 година. Сред гордостите на компанията са изграждането на мостовата конструкция на бързо скоростният влак в Шанхай, множество тунели, молове, казина и магистрали.

Ако се стигне до сделка и реализиране на проекта едни от най-големите самолети Еърбъс 308 и Боинг 737 ще кацат на новото карго летище в Стара Загора. Предвижда се изграждане на безмитна зона и складове.

Освен състоялата се среща в града на липите Китайската делегация предвижда да проведе още срещи с ресорни министри от правителството на България.

Още актуални новини за Стара Загора и региона можете да прочетете тук:

http://starazagorastz.org/c/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment