Безжични тонколони на открито?

January 25, 2013 | Автор: | Публикувано в Онлайн магазини, Технологии

В тази статия ще предложа някои съвети за закупуване на външни тонколони и ще обобщя безжичните тонколони като опция.

Безжични тонколони CantonИма много модели външни тонколони на пазара. Всеки модел си има своите плюсове и минуси. Приложението на открито по същество поставя няколко проблема за тонколоните. Първото нещо, което трябва да погледнете е корпуса на тонколоните. По принцип те са изработени от МДФ. Тонколоните изработени от MDF не могат да издържат на дъжд и това е достатъчна причина за да потърсите тонколони изработени от алтернативен материал, като пластмаса. Един друг фактор, който трябва да вземете в предвид  е честото излагате на слънце. Ако тонколоните са изложени на пряка слънчева светлина, трябва да вземете предвид че може да потъмнеят с течение на времето. Една защита срещу слънчевата светлина е UV резистивната боя, с която много малко модели могат да се похвалят. Това разбира се не са единствените фактори, които трябва да повлияят на избора ви на тонколони. Очевидно външния вид и качеството на звука възпроизвеждан от тонколоните са доста важни също. И въпреки всички тези неща също така проверете и мощноста на тонколоните.

Безжични тонколони

Докато домашните тонколони с ниска до средна мощност работят доста добре у дома, вие ще искате да изберете модел с умерена до висока мощност говорители, предназначени за употреба на открито защото звукът се разсейва свободно на открито и по този начин на тонколоните не им е  толкова лесно да постигнат същия ефект като у дома. Шумът от коли или вятър изискват по-мощни тонколони.

Ако искате да се избегне полагането на дълъг кабел за тонколони може да предпочетете безжични тонколони за открит като алтернатива на нормалните. Безжичните тонколони идват с предавател, който се свързва към източник и са доста лесни за свързване. Уверете се, че разстоянието между предавателя и вашите тонколони се покрива от обхвата на определения модел. Вземете предвид и това, че максималния обхват, който много производители на безжични тонколони залагат в спецификациите си е валиден само за идеални условия. Голям избор на добре известни на междунардния пазар производители на тонколони може да откриете на сайта на фирма Про Аудио ЕООД Бургас – www.proaudio.bg било то безжични, нормални или професионални колони си търсите.

На практика реалния обхват на разпространение ще бъде далеч по-малък в зависимост от обстоятелствата. Стените или други препятствия ще намалят обхвата на безжичния сигнал , които получават приемниците на безжичните тонколони. Тъй като може да има много други безжични устройства в района, е добре да се уверите, че моделът, който изберете  е доста издръжлив срещу такива радио смущения. Добре е да разгледате сайтове за ревюта в интернет, където собственици на различни модели безжични тонколони споделят мнението си. Един отличен източник на такива ревюта е cnet.com, единствения проблем е, че е на английски език.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.