Как изработка на лого определя корпоративна идентичност?

April 24, 2017 | Автор: | Публикувано в Маркетинг, Услуги

Изработката на лого определя просто казано лицето на една фирма, като и изгражда определен образ пред обществото. Обществото като една обща маса от хора има индивидуални виждания и възприема по свой собствен начин визуализациите и рекламните трикове. За да достигне едно лого до максимална маса от обществото е нужно да притежава универсален характер и свойства, но и онова зрънце характерност, което го извежда напред в морето от лога. Дори и това да ви звучи, като лирично отклонение то съвсем не е, защото логото е нарицателно, показателно и говори, повече за една фирма дори и от собственото и име. Как точно това знаково изображение определя корпоративна идентичност, след като цели да предаде послание и да идентифицира едновременно? Много просто, чрез естествено вклиняване в цялата дейност и реклама на една компания!

Какво е корпоративната идентичност накратко?

Казано с едно изречение корпоративната идентичност е самото лого. Ако щете вярвайте, но ако логото го няма, няма и идентичност на фирмата. За да започне да се гради идентичност, то не е достатъчно да сме направили фирма, тя да се представя добре на пазара в своята си ниша и да продава, чрез реклама. С какво точно клиента ще запомни тази фирма, какво визуално средство или рекламна кампания ще му напомни за нея? Точният отговор е малкото изображение на собственото и лого, което говори и за дейността, и за идейността, и за отношението към клиентите, и за целите в бъдещето. Как казва всичко това логото, с минимални средства! Затова и изработка на лого не е лесна задача, а масивна движеща сила за идентичността на една компания. Тръгвайки от събирането на информация за фирмата, чието ще бъде логото преминаваме през посланието, което тя иска да предаде за себе си и достигаме до апогея – обличането на цялата тази информация в графичен образ хармонизиран с цялостната цветна концепция на изградения до момента имидж.

-------------------Р-Е-К-Л-А-М-А------------------- Бизнес каталог B2B ВИПС БГ
Важно! В случай, че имате нужда от професионални SEO услуги и платени публикации в силни сайтове, без значение от тематиката, то можете да ни пишете на e-mail: office@w-seo.com или да се свържете с нас на GSM: 088 999 62 62
-------------------Р-Е-К-Л-А-М-А-------------------

Ако метафорично погледнем на въпроса лицето или идентичността на една фирма са равносилни на самоличността на един човек носещ характерно име. Това име или отрича и контрастира на човешката същност или я допълва перфектно. В зависимост от маркетинговите цели и послания на дадена фирма, то логото е идентичността и, която е перфектно допълнена или в контраст с всичко останало. Да се наложиш на пазара днес, в която и да е бизнес ниша е къртовски труд – навсякъде е пренаселено. Именно уникалната същност, която е смислово наситена е същността, която ще ни дръпне пред конкуренцията. Ако един дизайнер на лого ви попита, защо именно вашия бизнес е този, които клиента трябва да избере, ще се замислите! Но отговаряйки си на този въпрос оформяте в главата си графичен символ и знак на бизнеса си, а именно лого. Корпоративна идентичност се прави с лого и вклиняването му в рекламните ви брошури и материали, в рекламните ви кампании и в представянията ви пред обществеността. Но тази идентичност, макар и изявена не се налага за ден. За нея са нужни години упорит труд и последователност, а само времето ще покаже дали правилната посока е избрана или тотално сме сгрешили в концепцията си!

Изработка на лого определящо идентичността!

За да определи едно мъничко лого фирмената ви идентичност, на първо място то трябва да е характерно и уникално. На второ информативно, но не буквално и наивно. И на трето място да бъде толкова гъвкаво, че да го използвате навсякъде. Днес в маркетинга думата „навсякъде“ е всемогъща. От визитки и рекламни материали, през мултимедия и социални канали, до телевизионно господство и дребни елементи, като една обикновена химикалка или пък тениска. Именно в приложението на логото неговата функционалност си казва тежката дума. Където и да бъде поставено то, под какъвто и да е размер, винаги трябва да запазва своята цялост и послание непокътнати. Корпоративна идентичност е предимно маркетингово понятие, но то много силно насища посланието на компанията към клиента. Без това послание и без твърда заявка за стремежи към определени цели, един бизнес е просто преходно явление, затова и идентичността е част от неговата функционалност, а логото помага тя да се развие напълно и целенасочено.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.